Bijzondere Binckhorst

De eerste Haagse Jane's Walk vond plaats op 25 juni 2015. Samen met city organizers Peter Groenendaal uit Amsterdam en Hans Karssenberg uit Rotterdam zetten we een wandeling uit in de Binckhorst. De wandeling vormde de aftrap voor de bijeenkomst over Randstedelijk Wonen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het samenwerkingsverband Zuidvleugel. Sabrina Lindemann van OpTrek - motor achter vernieuwing en ondernemerschap in dit gebied - hielp ons daar bij.

Christien Stoker, March 18, 2016

De eerste Haagse Jane's Walk vond plaats op 25 juni 2015. Samen met city organizers Peter Groenendaal uit Amsterdam en Hans Karssenberg uit Rotterdam zetten we een wandeling uit in de Binckhorst. De wandeling vormde de aftrap voor de bijeenkomst over Randstedelijk Wonen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het samenwerkingsverband Zuidvleugel. Sabrina Lindemann van OpTrek - motor achter vernieuwing en ondernemerschap in dit gebied - hielp ons daar bij. De auto-industrie die de Binckhorst altijd kenmerkte, is nagenoeg verdwenen. Meubelmakers, bierbrouwers en designbureaus hebben hun plek ingenomen.
 
Maar niet al het oude verdwijnt, er is nog een haven, boten met grind varen af en aan - en er zijn nog steeds garagebedrijven. Met heel persoonlijke verhalen, zo ontdekten we in gesprek met Abdul. Hij vraagt zich af hoe het gebied verder wordt ontwikkeld? Loont het nog te investeren? Of moet hij weg van de gemeente? We leerden dat er een begraafplaats in de Binckhorst is, dat er jaarlijks een wielerklassieker plaatsvindt in een parkeergarage: de Col du Binckhorst. Vanaf de top van die garage zie je trouwens het torentje van kasteel Binckhorst. Verborgen tussen nieuwbouw.
 
Een prachtige eerste Jane's Walk: veel gezien, gehoord, uitgewisseld, echt gekeken en geluisterd, ontdekt, gelachen en aan het eind een gratis lokaal gebrouwen biertje! Smaakt dus naar meer.
comments powered by Disqus