Neem ons mee door Den Haag!

Op 5, 6 en 7 mei doet Den Haag weer mee met Jane's Walk! Door samen langs de bijzondere plekken in onze stad te wandelen, leren we elkaar kennen en laten we de stad bruisen van ideeën en verhalen!

Christien Stoker, March 17, 2017

Welk verhaal over onze stad vertel jij tijdens Jane’s Walk Den Haag?

Op 5, 6 en 7 mei doet Den Haag voor de 2e keer mee met het internationale Jane’s Walk festival: een weekend van gratis stadswandelingen waarin bewoners hun verhalen over de stad met elkaar delen. Zodat we samen ontdekken hoe mooi de stad is en wat de stad nog nodig heeft!

Leid jij dit jaar ook een wandeling? Dat zou leuk zijn! Als ‘gids’ neem je buurt- en stadgenoten mee door jouw buurt of langs plekken die voor jou van betekenis zijn. Je wandeling kan gaan over alles wat jou in de stad inspireert:  architectuur, kunst, de buurtkracht, de geschiedenis, de variëteit aan culturen, of over wat er ooit was en terug zou moeten komen. De wandelingen zijn gratis en iedereen kan meedoen.

Wil je meer weten over Jane’s Walk en hoe je een wandeling leidt? Kom dan naar de info-sessie op dinsdag 28 maart: Mee-in-Zee Atelier, Lijsterbesstraat 71, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Je kunt je opgeven via christien@sylt.nl  Je kunt ook zelf aan de slag gaan als je al een idee hebt, er staat een presentatie voor je klaar die tips en informatie geeft.

Over Jane’s Walk
Jane’s Walk is een internationaal festival van wandelingen dat de betrokkenheid van bewoners bij hun stad stimuleert, gebaseerd op de ideeën van Jane Jacobs. Door samen te wandelen, elkaar en onze buurten beter te leren kennen houden we onze stad levendig en ontstaan er wellicht ideeën om de stad te verbeteren! Jane’s Walk is non-profit, iedereen kan meedoen en de wandelingen zijn gratis. Inmiddels doen er wereldwijd jaarlijks bijna 200 steden mee.

Over Jane’s Walk in Den Haag 
Jane’s Walk is in 2016 gestart in Den Haag. 15 wandelingen gingen toen langs familiebedrijven in de Bomenbuurt, de nieuwe boulevard van Scheveningen, door het Energiekwartier en langs sociale woningbouw in de stad. Een aantal wandelingen werd opnieuw aangeboden tijdens de Haagse Dag van de Architectuur. In 2017 werkt Jane’s Walk Den Haag samen met Platform Stad dat eveneens het debat over de stad stimuleert en mogelijk maakt. Ook in 2017 zijn er weer Jane’s Walks tijdens de Dag van de Architectuur. City Organizer is Christien Stoker, zij helpt bij de opzet van de Haagse editie van Jane’s Walk.

comments powered by Disqus