Stap voor stap je Jane's Walk online

We leggen hieronder stap voor stap uit hoe je je Jane's Walk online zet.

Christien Stoker, April 16, 2016

Stap voor stap je Jane’s Walk online!

Wat leuk dat je een Jane’s Walk wilt leiden! Het is de bedoeling dat je deze wandeling op de website zet zodat mensen straks weten waar de wandeling over gaat en waar en hoe laat deze start. Het is niet moeilijk. We leggen stap voor stap uit hoe het werkt.

Als je tijdens het aanmelden van de wandeling op de website vragen hebt of als iets niet lukt, laat het dan weten via christien@janeswalk.nl. We helpen graag! Ook als het voor jou lastig is om de Engelstalige website goed te begrijpen.
Het is belangrijk dat je bij het aanmelden van je wandeling je telefoonnummer invoert. Dit blijft altijd voor anderen onzichtbaar, maar geeft ons de gelegenheid contact met je op te nemen mocht dat nodig zijn.

 

Stap 1: Maak een account aan of login

De Canadese organisatie Jane’s Walk biedt alle steden een eigen pagina. Om op deze pagina wandelingen te kunnen plaatsen heb je een account nodig. Maak deze aan via de knop ‘Join’  rechts onderin. En geef goed aan dat je registreert voor Den Haag, zodat jouw wandeling op de Haagse pagina komt. Als je al een account hebt aangemaakt, klikt je op ‘Log in’ om te beginnen je wandeling online te zetten.

 

Stap 2: Wandeling plaatsen

Door in te loggen kom je automatisch op de Haagse Jane’s Walk pagina terecht. Ter controle, deze pagina is te herkennen doordat links de naam en foto van de City Organizer staat: Christien Stoker. Klik vervolgens op ‘Create a Walk’. Vervolgens krijgt je een aantal ‘formulieren’ te zien waar je het een en ander invult: een prikkelende titel, een korte omschrijving, de route met ontmoetingsplek en starttijd, de datum, etc. De 5 stappen staan op het scherm links en worden in deze volgorde doorlopen: Describe your walk – Share your route – Make it accessible – Build your team – Save, Preview and Publish. Op elk gewenst moment kun je de gegevens opslaan door op met ‘Save’ te klikken. Je kunt dus halverwege het aanmelden stoppen en het later afmaken, de ingevoerde informatie wordt opgeslagen.

 

Stap 2a: Jane’s Walk wandeling maken - Description

In de eerste stap voer je de volgende algemene informatie in over je geplande wandeling:

  • Title: titel van uw wandeling (kort en prikkelend, maak mensen nieuwsgierig!)
  • Photo uploaden: een geschikte foto over je wandeling uploaden
  • Walk in a nutshell: korte beschrijving van je wandeling (1-2 zinnen)
  • Walk description: meer gedetailleerde beschrijving van  je wandeling
  • Themes: kies hier uit de lijst 1-3 onderwerpen of steekwoorden die goed passen bij je wandeling.

Met de "Next" knop ga je verder.

Stap 2b: Jane’s Walk wandeling maken – Share your route

In de tweede stap voer je een route voor je wandeling in. Daarvoor is een Google Maps kaart beschikbaar, waarin u direct de route en/of de individuele stops kunt invoeren.

  • Add stop: Klik op deze knop en voer zo haltes (ten minste de start locatie/ontmoetingsplek) in voor jouw route, eventueel met een korte uitleg in het dialoogvenster dat wordt geopend.
  • Add route: Klik op deze knop en teken uw route op de kaart door te klikken van het beginpunt tot het eindpunt met zoveel klikken tussendoor als u wilt. Mocht je een fout maken, dan kun je met de "Clear route" knop opnieuw beginnen.

Je ziet nu je route in de kaart, evenals de individuele haltes langs de route, met inbegrip van de beschrijvingen. De "Next" knop breng je naar de volgende stap.

Stap 2c: Jane’s Walk wandeling maken – Set the time and date

U kiest met de kalender een datum voor de wandeling (7 of 8 mei), een begintijd en de verwachte duur van de wandeling. Je controleert in het vakje “Date Selected” of de juiste datum is geselecteerd. Als je een wandeling meerdere keren wilt uitvoeren, kun je meer dan één datum invoeren door op “ Add date”  te klikken en nog een datum en tijd in te voeren. Onderaan deze pagina zie je de ingevoerde keuzes terug. De "Next" knop brengt je naar de volgende stap.

Stap 2d: Jane’s Walk wandeling maken  - Accessibility

Onder “Accessibility” kun je informatie over je wandeling geven aan de hand waarvan mensen kunnen inschatten of de wandeling geschikt voor hen is en of ze ergens rekening mee moeten houden. Ook kun je aangeven hoe deelnemers het startpunt bereiken en of je daar kunt parkeren. En tot slot hoe ze jouw herkennen. De "Next" knop brengt je naar de laatste stap.

Stap 2e: Jane’s Walk wandeling maken - Team

Onder "Team" geef je als leider van een wandeling je naam op. Bij “ Role” kies je voor Walk Leader. Onder ‘Introduce yourself’ kun je een korte tekst kwijt over jezelf kwijt. Ook kun je aangeven hoe mensen jou kunnen volgen via sociale media (Facebook, Twitter, etc.) Daarnaast geef je een e-mail adres en telefoonnummer op – dit laatste zal niet worden gepubliceerd, maar dient er alleen voor, dat wij je voor vragen kunnen bellen!

Tot slot kun je optionele verdere teamleden vermelden die jou bij de uitvoering van de wandeling ondersteunen. Bijvoorbeeld nog een Walk Leader, A Community Voice (iemand uit de buurt met een bijzonder verhaal of met kennis) of Volunteers (die helpen met het organiseren en leiden van de wandeling, bijv. met veilig oversteken)

Met de "Next" knop, heb je stap 5 voltooid en dus de gegevensinvoer.

Stap 3: Jane’s Walk wandeling publiceren

Klik nu eerst op “Save”. Vervolgens op “Preview”  als je je invoer wilt controleren. En tenslotte op “Publish” waarmee jouw wandeling online komt. Je kunt je wandeling op elk moment aanpassen. Als je op je naam klikt, rechtsonder (waaraan je kunt zien, dat je bent ingelogd), kom je op een pagina waarop je kunt klikken op “My Walks”. En vervolgens staat onder jouw wandeling de knop “Edit”. Vervolgens kom je weer bij de invoerschermen en kun je zaken aanpassen.
Na voltooiing van de 5e stap "Team", of door direct te klikken op de 'Publiceer' knop, kunt u onmiddellijk uw wandeling publiceren. In het volgende dialoogvenster om te bevestigen, klikt u op 'Publiceer'.
Uw wandeling zal verschijnen in uw profiel, alsmede op de home page van Jane's Walk Den Haag. Bezoekers van de pagina zien alle details over je wandeling als zij op erop klikken.

Vragen en ondersteuning
Mail je vragen en verzoeken om hulp via info@janeswalk.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact op om te helpen.

  

Wij kijken uit naar je wandeling en hopen op veel deelnemers! 

comments powered by Disqus